Тролінг троля, чи порятунок обличчя Зережиму? Зеленському пропонують призначити міністром культури директора Музею Гончара, який штурмувало ДБР. Петиція збирає голоси

Шостий президент на пресконференції бідкався, що ніяк не може знайти кількох міністрів, в т.ч. для культурної галузі. Люди вирішили допомогти гаранту

На сайті президента України зареєстрована петиція щодо призначення на посаду міністра культури директора Музею Івана Гончара, який 26 травня зазнав незаконного, за визначенням суду, силового захоплення спецпризначеннями ДБР. Автор петиції - волонтер та громадський діяч Мирослав Гай, зазначають Патріоти України.

Петицію опубліковано на глави держави.

"26 травня генеральний директор Національного центру народної культури “Музей Івана Гончара” Петро Гончар під час штурму музею спецназом ДБР продемонстрував якості сильного, сміливого та принципового керівника, готового відстоювати як законність, так і інтереси української культури. Реакція культурної спільноти на цю подію, висловлена Гончару підтримка засвідчили його високий авторитет серед діячів культури", - пояснює автор петиції.

"Президент Зеленський на конференції заявив, що у нього брак кадрів і він навіть немає кандидатури на міністра Культури. В чому питання? Призначте міністром культури Петра Гончара, директора музею, який штурмувало ДБР", - пояснює Мирослав Гай на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Під час Вашої прес-конференція 20 травня Ви поскаржилися на кадровий голод в країні, окремо зазначивши проблему із пошуком низки міністрів. Зокрема, Ви сказали буквально наступне: «Я не можу знайти зараз гарного міністра культури. Ми разом із прем’єром шукаємо, ми звертались до нашої культурної спільноти, звертались до багатьох людей, казали: дайте. Саме життя дало Вам підказку. Беріть", - пише Мирослав Гай.

"Петро Гончар, заслужений діяч мистецтв України, за багато років зарекомендуав себе як фаховий менеджер культурної справи, патріот і просто порядна, високоморальна людина.

Вимагаємо призначення Петра Гончара міністром культури.

Закликаємо Вас як фактичного лідера парламентської монобільшості сприяти реалізації цієї громадської ініціативи», - йдеться у тексті петиції.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...