"Це джихад проти всього Заходу": Експерт попередив про ризик терактів у Європі, - Bild (відео)

У Німеччині вже кілька днів проходять ісламістські та антисемітські демонстрації. Особливо лякаючим був марш у місті Ессен. Радикальні ісламісти зібралися там під приводом солідарності із сектором Газа і розмахували плакатами зі згадкою ІДІЛ і Талібан. Через деякий час після початку демонстрації під вигуки "Аллах Акбар" ісламісти закликали до проголошення халіфату в Німеччині. Про це пише видання Bild, передають Патріоти України.

Еран Лахав, експерт з ісламізму в аналітичному центрі "Форум оборони і безпеки Ізраїлю", розповів виданню, що багатьох "друзів палестинців" цікавить не сектор Газа, а релігійна війна з невірними — джихад. І найбільш радикальні ісламісти використовують війну на Близькому Сході як привід для розширення своєї влади.

Лахав, який багато років вивчає ісламістські угруповання, каже, що ісламісти в Європі знову на підйомі. "Терористи надихають один одного. ХАМАС був натхненний ІДІЛ на напад на Ізраїль. Тепер ІДІЛ використовує атаку ХАМАС, щоб залучити нових послідовників і мобілізувати своїх членів", — пояснив Лахав.

Експерт попередив, що сламістські терористичні угруповання "вже закликають у соцмережах повстати проти євреїв і християн", яких вони називають "хрестоносцями". "Це не палестинська війна, а ісламська війна", — підкреслив Лахав.

Він також застеріг від того, щоб недооцінювати небезпеку демонстрацій під прикриттям палестинської солідарності. "Послухайте, що кричать на демонстраціях у Німеччині. Так, ви чуєте "Вільна Палестина". Але це щось більше. Вони кричать "Такбір" і "Аллах Акбар". Для них Ізраїль — лише перший крок у цій війні. Ізраїль є лінією фронту цієї війни, а решта піде за ним", — зазначив Лахав.

За інформацією Лахава, який моніторить публікації різних терористичних організацій у соцмережах, відзначається масове зростання закликів до насильства. Терористи публікують докладні інструкції, як заподіяти шкоду євреям і християнам. Лунають заклики атакувати "єврейські та християнські посольства", підпалювати синагоги і нападати на підприємства.

"Радикальні ісламісти бачать, який вплив справила атака ХАМАС на Ізраїль. Тому я думаю, що не виключені спроби повторити щось подібне в Європі. Звичайно, це буде інший сценарій, тому що в Європі, не можна просто захопити кілька міст і викрасти сотні людей", — каже Лахав.

На думку експерта, це будуть нестандартні напади і теракти, які матимуть на меті ще більше розхитати суспільство. "Коли ХАМАС та інші терористичні організації оголошують джихад, він спрямований не тільки проти євреїв. Це спрямовано проти всього західного світу", — підкреслив Лахав.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...