"Це їм дорого обійдеться": Конгрес США підготував законопроєкт щодо санкцій щодо "Північного потоку-2"

Конгрес США підготував законопроєкт до бюджету національної оборони на 2020 рік, який передбачає введення санкцій відносно компаній, причетних до будівництва газопроводу Nord Stream 2, зазначають Патріоти України.

"Обов'язковий для Конгресу законопроєкт про оборонну політику - це спосіб зупинити проект президента Росії Володимира Путіна з постачання природного газу до Європи на 11 мільярдів доларів США по новому трубопроводу з Росії до Німеччини", - заявив голова комітету із зовнішніх зв'язків Сенату Джим Ріш в кулуарах Галіфакського міжнародного безпекового форуму, повідомляє Defense News.

На його думку, санкції переконають будівельні компанії, які беруть участь в будівництві газопроводу Nord Stream 2, припинити роботу над проєктом.

"Це їм дорого обійдеться. Я думаю, що якщо ці санкції будуть введені в дію, компанії припинять роботу, і росіянам доведеться шукати інший спосіб зробити це, якщо вони зможуть", - сказав Ріш.

Текст положення про санкції не був оприлюднений, але Ріш сказав, що він близький до "Акту про захист енергетичної безпеки Європи", який був прийнятий Комітетом з міжнародних відносин в липні. Цей законопроект буде накладати санкції на компанії, що експлуатують судна, що прокладають труби для газопроводів Nord Stream 2 і TurkStream.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...