"Це напружений момент": Шмигаль анонсував продовження карантину в Україні знову й знову

Карантин в Україні триватиме ще довго, так як хвиль коронавірусу може бути ще багато. Про це в інтерв'ю The Page заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. передають Патріоти України.

"Цих хвиль може бути багато. І вважати, яка це хвиля, перша, друга або десята, напевно, вже некоректно. Треба розуміти, що сьогодні світ живе з коронавірусом. Ми очікуємо винахід вакцини. Сьогодні понад 160 вакцин в роботі в різних компаніях і країнах. з них понад 30 проходять фінальну стадію клінічних випробувань. за оцінками експертів, з лютого по травень з'являться комерційні партії перших вакцин і ефективних ліків", - сказав він.

За словами глави уряду, в даний момент спостерігається "хвилеподібний розвиток коронавірусу в світі". "Сьогодні в Україні протоколи лікування і ліки українських виробників дозволяють нам не допускати важких стадій, і у нас летальність від коронавірусу зменшується. Якщо на початку летальність була 3%, потім 2,5%, то зараз вже 2,2%. Вона продовжує зменшуватися. Це показник роботи наших лікарів, показник ефективності протоколів", - додав він.

Також Шмигаль нагадав, що в даний момент карантин в Україні продовжили до початку листопада, але його збираються продовжувати і в майбутньому.

"Не дивлячись на ті показники, які у нас зараз є, в вересні-жовтні буде досить напружений момент з проходженням чергової хвилі. Тут важливо правильно підготувати медичну систему, лікарів, обладнання, лікарні, підвести кисень до ліжок. Це один з елементів сучасних протоколів лікування. Це важливі речі", - завершив він.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...