"Це перевірена інформація": Генерал назвав два ймовірних ядерних об'єкти Росії в Криму

Заступник секретаря РНБО генерал Сергій Кривонос прокоментував слова глави РНБО Олексія Данилова про те, що в окупованому Криму може бути ядерна зброя. Можливості РФ у цій сфері на території півострова досить великі, сказав він в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

Кілька об'єктів для зберігання такої зброї там були створені ще за часів СРСР. За словами військового, один з них – це так звана "Феодосія-13", нині село Краснокам'янка.

"По-татарськи – це урочище Кизилташ, де з початку 50-х років протягом 6 років велося велике будівництво бази зберігання. Це колишнє 12 управління Міністерства оборони СРСР, яке відповідало як раз за ядерну зброю. Об'єкт був у використанні до 1996 року, а останню зброю звідти вивезли в середині 1990-х років", – уточнив він.

За інформацією генерала, дане сховище – це більше ніж 30 км тунелів, сам об'єкт був частково законсервований, частково розкрадений. Після окупації Криму росіяни почали вести на ньому якісь роботи, сказав Кривоніс.

Другий об'єкт – це Балаклава, де розміщені російські підводні човни. "Також там, і це перевірена інформація, зроблені додаткові штольні для підводних човнів", – підкреслив заступник голови РНБО.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...