"Це повторення Карибської кризи": У ГУР розповіли, навіщо Росії ядерна зброя в Білорусі, і оцінили загрозу для України

Рішення Кремля щодо розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі в безпековому плані для України нічого не змінює. Це лише може стати додатковим інструментом для шантажу. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Про це він розказав в ефірі всеукраїнського телемарафону, передають Патріоти України.

Юсов сказав, що розміщення ядерної зброї у Білорусі – це повторення Карибської кризи. "Для України це принципово нічого не змінює. Це повторення Карибської кризи, тільки вже ближче і менше за масштабами", – пояснив він.

Представник ГУР додав, що російська ядерна зброя на території Білорусі – додатковий інструмент для шантажу, тиску, а також можливих переговорів і підвищення ставок. Як він пояснив, ту зброю, яку розмістили, можуть і забрати, якщо хтось захоче говорити з диктатором і піде на якісь перемовини.

Юсов наголосив, що глобально ані для Європи, ані для України це нічого не змінює. "У нас кордон з РФ настільки великий, і ядерні об'єкти, зокрема і елементи ядерної зброї розташовані на різних ділянках, тобто для України це нічого не змінює… В принципі йдеться саме про шантаж і підвищення ставок: "Почніть, будь ласка, зі мною говорити хоч хтось, а там, можливо, ми щось придумаємо і до чогось домовимося", – резюмував він.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...