"Це сталося з Божої волі": Губернатор Красноярського краю подякував Путіну за втечу свого сина з-під арешту в Італії

Губернатор Красноярського краю РФ Олександр Усс подякував за підтримку під час затримання в Італії його сина Артема — російського бізнесмена, якого повинні були екстрадувати до США, де йому загрожує до 30 років в'язниці за звинуваченням у порушенні санкцій та відмиванні грошей. Нещодавно він утік з-під домашнього арешту. Таке звернення російський чиновник опублікував у неділю, 9 квітня, коли християни східного обряду святкують Вербну неділю, передають Патріоти України.

Губернатор цинічно заявив, що не випадково публікує звернення саме в релігійне свято, оскільки “такі неймовірні події [втеча з-під арешту] можуть відбуватися лише з Божої волі”. “Окремі слова подяки” він адресував президенту РФ Володимиру Путіну. “Він [Путін] не просто керівник нашої держави, він людина з великим і відкритим серцем”, - сказав Усс.

Чиновник заявив, що не розповідатиме, як його син зміг втекти з-під арешту. “Про це міг би сказати Артем, але він людина з різних причин не схильна до публічності, і чи буде він про це говорити, що і коли, я не знаю", - сказав батько бізнесмена, підозрюваного у серйозних злочинах.

Раніше пресслужба уряду Красноярського краю повідомила, що Артем Усс перебуває у Росії. Тут проти нього також було порушено кримінальну справу за звинуваченням у відмиванні грошей і Росія також вимагала його екстрадиції з Італії. Після повернення підозрюваного російський суд змінив йому запобіжний захід на підписку про невиїзд.

США звинувачують Артема Усса в контрабанді нафти з Венесуели в обхід санкцій, експорт військових технологій зі США, банківське шахрайство та відмивання грошей. У цій справі було затримано також його ділового партнера Юрія Орєхова та ще трьох громадян Росії.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...