Це важко витримати: Чому українські біженці залишають Німеччину

Наразі в Німеччині перебуває понад 900 000 українських біженців. Місцева влада намагається всіляко допомагати українцям, однак облаштувати повноцінне життя в іншій країні дуже непросто.Існує низка причин, через які біженці покидають Німеччину. Про це розповідають на YouTube-каналі Olga Liebentritt, передають Патріоти України

Незнання або складність вивчення мови

Без знання мови важко налагоджувати комунікацію, оформлювати документи та просто спілкуватися з місцевими. Англійською в Німеччині не всі хочуть говорити, оскільки державна мова інша. Зараз деякі анкети та документи починають перекладати українською, але це поодинокі випадки.

Бюрократія

У відео зазначають, що Німеччина дуже бюрократична країна. Для того, щоб щось оформити потрібно мати багато часу та бути готовими до великої кількості папірців. Часто буває так, що люди місяцями не можуть оформити отримання грошей на дитину, необхідних документів тощо.Така система діє також у медичній, банківській та освітніх сферах, що дуже не влаштовує й самих німців.

Житло

Дуже пощастило тим, хто знайшов житло протягом двох-трьох місяців, адже сьогодні багато німців не хочуть здавати квартири біженцям з України. Усе через те, що в Німеччині розповсюджена довгострокова оренда.

Зазвичай власники квартир не йдуть на домовленість, якщо орендарі житимуть лише декілька місяців. Відіграє роль ще й те, що більшість житла здають без меблів. Тому після кожних мешканців їх вивозять і викидають.

Робота державних служб

Окрім вище згаданої бюрократії та повільності працівників у сервісах, існує інша, більш вагома для українців, проблема. В державних установах перекладати документи призначають росіян.

У відео розповідають, що неодноразово траплялися випадки неправильного перекладу, коли йдеться про суттєві речі. Також буває так, що дрібні справи можуть вирішувати дуже довго, через що біженці не можуть знайти роботу, житло тощо.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...