"Це великий вчинок з її боку, вона дійсно ризикувала": Олена Зеленська розповіла подробиці візиту Джил Байден

Олена Зеленська розповіла подробиці приїзду Джилл Байден в Україну. Перша леді США 8 травня прибула до Ужгороду. Але перед цим вона вже спілкувалася з українськими біженцями в Румунії та Словаччині. Дружина президента України підкреслила, що це великий вчинок із боку Джил Байден. Олена Зеленська розповіла, що вони разом, зокрема, відвідали школу для переселенців, передають Патріоти України із посиланням на Телеграм-канал Зеленської.

Цей крок є великою сміливістю

Українська перша леді зазначила, що вважає це справді великою сміливістю. Адже зараз кожен, хто приїздить у нашу країну, може бути в небезпеці через дії росіян.

"Це великий вчинок з її боку, адже кожен, хто приїздить зараз в Україну, не може почуватися у стовідсотковій безпеці. Як і кожен з нас. В Україні немає зараз безпечного місця", – написала Олена Зеленська.

Також вона додала, що, попри все, Ужгород залишається містом в тилу. У найбільшому хабі Закарпаття, знайшли прихисток і порятунок тисячі переселенців зі Східної України.

Зеленська поділилася деталями нового проєкту

Перші леді відвідали школу, де зараз навчаються діти з багатьох регіонів країни. Всі ці школярі посміхалися та були радісними. Проте Олена Зеленська констатувала, що можна лише уявити, що відбувається в душах цих діток. Адже вони всі були змушені покинути домівки, їхати за сотні кілометрів і лише заради одного – щоб врятуватися.

Тому перша поділилася з Джил і планами нового проєкту – національної програми психологічної допомоги. Він стосується не лише дітей, які отримали жахливі моральні травми, а й дорослих.

"Кожен українець нині зазнав психологічної травми – в окупації, у вимушеній еміграції, під обстрілами, втрачаючи близьких. Плачучи й нервуючи щодня. І таку саму невидиму травму, на додачу до фізичних ран, дістають і наші захисники", – написала Зеленська.

Вона попросила в американських колег поділитися досвітом. Адже саме в цій країні є дуже потужна програма відновлення після посттравматичного стресового розладу.

Також на приїзд відреагував і сам президент

Володимир Зеленський теж згадав про приїзд першої леді США у своєму вечірньому зверненні за 8 травня. Він підкреслив, що про відвідини Джил Байден не повідомляли заздалегідь цілеспрямовано. Це було необхідно з міркувань безпеки.

"Я знаю, що пані Байден отримала максимум інформації про те, чого потребують українці й українки зараз. І я вдячний їй за щиру підтримку наших людей", – сказав президент України.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...