Цемах, як живий покійник: Адвокат Полозов зробив цікаву заяву щодо свідка у справі МН17

Володимир Цемах у Росії може дати інші свідчення. Та до більш пізніх його слів ставитися будуть критично під час судового процесу.

Володимир Цемах у суді. Фото: УНІАН.

Якщо свідчення Володимира Цемаха щодо справи збитого літака MH17 в Україні отримали, їх зможуть використати під час судового процесу. Навіть якщо сам свідок загине чи загубиться. Про це розповів адвокат кількох українських бранців Кремля Микола Полозов, передають Патріоти України.

На думку Полозова, Цемах може відмовитися свідчити у суді. Утім, це буде виглядати безглуздо, адже суд вже матиме докази, отримані в Україні.
"Бувають такі обставини, коли свідки помирають до трибуналу. Або їдуть кудись, губляться. Але їхні покази, отримані відповідно до процедури, враховують разом із іншими доказами", – наголосив адвокат.
Звісно, Цемах у Росії може дати інші свідчення. Та до більш пізніх його слів ставитися будуть критично під час судового процесу.
Видача Цемаха Нідерландам
Нідерланди можуть вимагати у Росії екстрадицій Цемаха та мають шанс на втілення вимоги, вважає Полозов. "Росія потенційно може видати Нідерландам Цемаха, бо він не є громадянином Росії. А будуть вони видавати чи ні – це вже питання політичної волі", – пояснив юрист.
Джерело: Радіо НВ

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...