Цим громили флот у бухтах Севастополя та Керченський міст? На Міжнародній виставці озброєнь показали український морський дрон MAGURA V5

Імовірно СпецТехноЕкспорт шукає інвесторів та партнерів для серійного виробництва перспективного типи безпілотників, котрі завоювали вже неабияку справу, однак збираються наразі поштучно

Україна розробила новий морський дрон MAGURA V5, котрий продемонстрували на міжнародній оборонній виставці IDEF 2023 у Стамбулі, повідомив Промисловий портал.

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus, або MAGURA) V-типу — це багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління, який розробила українська держкомпанія СпецТехноЕкспорт.

Він може виконувати різні операції, як-от спостереження, розвідка, патрулювання, пошуково-рятувальні роботи, протимінна боротьба, охорона морського флоту та бойові місії.

Завдяки гідродинамічному корпусу і витонченому профілю V5 дрон здатен непомітно пересуватися та добре маневрувати. За словами розробників, його можна з легкістю запустити з будь-якого віддаленого місця, а безпілотне керування допомагає здійснювати місії з мінімальним залученням людей, що потенційно може вберегти життя військовим.

MAGURA V5 5,5 метра завдовжки та 1,5 — завширшки. Як пише портал, висота дрона над ватерлінією — усього 50 сантиметрів. Він здатен розвивати швидкість до 42 вузлів, дальність — до 450 морських миль(приблизно 833 км) й мати корисне навантаження до 320 кілограмів.

Раніше в Міноборони України заявили, що з лютого 2022 року прийняли на озброєння 28 моделей безпілотників різних типів вітчизняного виробництва. ЗСУ передали тисячі одиниць у межах закупівель відомства.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...