"Туреччина "віджала" російські позиції в Лівії", - політтехнолог Голобуцький

На думку експерта, Росія однак буде продовжувати втручатися в ситуацію в Лівії.

Як далеко можуть зайти Туреччина і Росія, що підтримують протиборчі сторони в Лівії, чи виллється це в серйозний конфлікт між Анкарою або Москвою? Як буде діяти Кремль після евакуації своїх найманців з ПВК Вагнера? Своєю думкою з цього приводу в ексклюзивному коментарі поділився український політтехнолог, політичний експерт Олексій Голобуцький, повідомляють Патріоти України.

"Путін продовжує підтримувати офіційну версію "Російських військ в Лівії немає, участь росіян в конфлікті - виключно приватна ініціатива громадян". Евакуація ПВК Вагнера підтверджує цю позицію. Тобто на цьому етапі Туреччина "віджала" російські позиції в Лівії", - вважає експерт.

Проте, для Кремля це не привід усунутися з інтернаціонального збройного конфлікту у вкрай привабливому нафтоенергетичними ресурсами регіоні, підкреслює Голобуцький. "Врешті-решт, в створеній карантином кризі гра на світовому нафтовому ринку - те небагате, що залишається Росії, щоб хоч якось компенсувати частину втрат від падіння цін на енергоносії та обсягів їх споживання. Так що Росія буде продовжувати втручатися в ситуацію в Лівії.

Тоді як Анкара на даний момент досягла практично всіх цілей: скоротила в кілька разів закупівлі російського газу - до рівня менше Литви (а була другим після Німеччини великим клієнтом "Газпрому"), показала військову перевагу, виграла поточний етап позиційної війни в Лівії, в цілому дистанціювалася від Росії, тобто відкрила нові вектори міжнародної взаємодії і можливих альянсів. В результаті Росія зацікавлена в подальшому "змаганні" з Туреччиною, Туреччина - ні. Висновок: конфлікту між Анкарою і Москвою немає причин заглиблюватися, але і завершений він поки не буде", - додав експерт.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...