Турецько-український БПЛА Akinci озброїли ракетою LGK-82 - випробування пройшли успішно (відео)

Компанія Baykar оснастила ударний безпілотник Akinci ракетою LGK-82 з лазерним наведенням та успішно її запустила. Про це повідомляє пресслужба компанії у твітері, передають Патріоти України.

Ударний безпілотник успішно запустив ракету з лазерним наведенням LGK-82 розробки компанії ASELSAN.

Повідомляється, що тестовий запуск був 1 липня, БПЛА злетів з авіабази "Чорлу" на північному заході Туреччини. Пуск ракети стався на висоті 9 144 метри (30 000 футів). Крилата ракета точно вразила ціль умовного супротивника.

Раніше боєприпас застосовувався тільки в пілотованій авіації і його вперше протестували на безпілотній авіації. Вказується, що системою наведення була ще одна турецька розробка — система GÖZDE від TÜBİTAK SAGE.

GÖZDE — це сімейство навігаційних комплексів, які забезпечують підвищення дальності та точності для низки снарядів, зокрема Mk-81, Mk-82.

У компанії також зазначили, що процес інтеграції боєприпасів в ударні дрони продовжиться і надалі. Наразі він йде в координації з Управлінням оборонної промисловості при Адміністрації турецького президента.

Зазначимо, що на Akinci встановлюються українські двигуни компанії Івченко-Прогрес Аі-450. Це найбільш довголітній безпілотник на озброєнні турецької армії.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...