"Тисячі кілометрів та 75 кг бойового навантаження... полетить до кінця року": В "Укроборонпромі" розповіли про створення ударного дрона, потужнішого за "шахеди"

Елемент українського БПЛА. Фото: «Укроборонпром»

Український бойовий безпілотник мають презентувати військовим вже до кінця цього року. Про це на брифінгу повідомив менеджер «Укроборонпрому» Олег Болдирєв.

Він зазначив, що перші випробування дрона з 75 кг бойової частини вже успішно проведені.

І це не єдина розробка вітчизняного безпілотника.

“Наша важка машина нашої розробки – це не єдина наша машина (ред,-БПЛА). Це машина, про яку ми вже сказали. Ми сказали «А» про неї, а саме: тисячі кілометрів та 75 кг бойового навантаження… Така машина нормально полетіть до кінця цього року”, – заявив Олег Болдирєв.

Також він додав, що вже проведені перші випробування такого безпілотного літального апарата.

“Вона вже злетіла, вона вже сіла… Це важка машина, понад 200 кг злітної ваги. Це розробка, яка відповідає завданням, що були поставлені нам Валерієм Залужним ще на початку серпня. Тоді був поставлений перелік завдань з комплексу, одне з них було таким”, – сказав менеджер «Укроборонпрому».

Болдирєв анонсував показ готової повітряної машини військовим ближче до кінця поточного року.

“Думаю, що до нового року ми його презентуємо та покажемо ЗСУ. Як нашому поки що єдиному замовнику”, – наголосив він.


Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...