У 2019 році ДККБ "Луч" поставило в Саудівську Аравію понад 2 тисячі ПТРК та керованих ракет до них (документ)

Також українські оборонні підприємства торік експортували по 3 одиниці комплексів ППО 9P58MU "Стріла-3" та 9P519MU "Ігла-1" до США та 14 одиниць броньованих тягачів БТС-4 у М'янму.

Минулого року Україна офіційно продовжила та збільшила експорт переносних протитанкових ракетних установок та ракетних систем до Королівства Саудівська Аравія. Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті "Реєстру звичайних озброєнь ООН" (UNROCA - United Nations Register of Conventional Arms), повідомляють Патріоти України.

Зокрема, згідно з наданими даними, у 2019 році ДККБ "Луч" поставило в Саудівську Аравію 2060 одиниць "переносних протитанкових ракетних установок та ракетних систем". Крім того, в Йорданію завезли 24 комплекти Hand-held under-barrel and mounted grenade launchers (скориш за все мова йде про комплекти до керованих ракет РК-3К/РК-3ОФ для ПТРК "Корсар").

Також українські оборонні підприємства торік експортували по 3 одиниці комплексів ППО 9P58MU "Стріла-3" та 9P519MU "Ігла-1" до США та 14 одиниць броньованих тягачів БТС-4 у М'янму. З іншої сторони, Україна імпортувала 45 одиниць MT-LB з Польщі, 16 одиниць САУ 2C1 "Гвоздика" з Чехії та значну кількість за категорією "Ручні підствольні та встановлені гранатомети" з США (понад 500 одиниць).

Крім того, Туреччина поставила в Україну (скоріш за все в підрозділи МВС) 2165 одиниць пістолетів-кулеметів (скоріш за все мова йде про MP5 для Нацполіції).



Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...