У Білому домі є прихильники "компромісу" з РФ, - екс-міністр оборони України Загороднюк

В Адміністрації президента США Джо Байдена є люди, які виступають за досягнення компромісу з Російською Федерацією, заявив екс-міністр оборони України, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк. Про це він сказав в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"В адміністрації США дійсно є прихильники компромісу (з Росією - ред.), назвемо це так. Так би мовити, є така стала експертна думка в самому Вашингтоні", - зазначив Загороднюк.

За його словами, головна мета Кремля - домогтися, щоб країни Заходу і перш за все США ухвалили рішення про нерозширення НАТО на територію України.

"Зараз вони працюють з однією конкретною - це США. І вимагають від них не погоджувати будь-які заявки, будь-які плани щодо розширення НАТО. Тобто тут питання в тому, що вони безпосередньо працюють з тими, від кого в принципі це дійсно залежить... Путін пропонує розділити світ. Вони кажуть: давайте так: це - ваша територія, а це – наша територія, ось ми не ліземо туди, ви не лізьте сюди", – констатує він.

Загороднюк зазначає, якщо "червоні лінії" "посунуться ще далі", то це призведе до того, що Росія буде висувати все нові вимоги щодо України. У підсумку, "вони хочуть перетворити Україну на "Білорусь №2".

"Наступним кроком може бути вимога повного припинення будь-якої військової взаємодії з Україною, наприклад. У нас є велика кількість програм. У нас є програми по НАТО, по двосторонньому співробітництву. Він може зажадати припинення навчань в Чорному морі. "Кримська платформа" - не підтримка. І так далі. Там великий перелік варіантів", - сказав Загороднюк.

Разом з тим, колишній міністр оборони України висловив надію, що цього все ж не станеться, тому що в керівництві США "є осудні люди".

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...