У Херсоні затримали коригувальницю, яка працювала на депутата держдуми РФ Кастюкевича

У Херсоні затримали ворожу коригувальницю, яка працювала на депутата держдуми РФ Ігоря Кастюкевича, якого Кремль призначив одним із "кураторів" тимчасово окупованої частини регіону, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, фігурантка - місцева жителька, яка в період захоплення міста підписалась на одну з соцмереж цього депутата.

Після звільнення Херсону вона дистанційно запропонувала Кастюкевичу свою "допомогу" у коригуванні ворожих ударів по місцевих об'єктах Сил оборони України. Для цього зловмисниця обходила вулиці та приховано фіксувала локації базування бойових підрозділів українських захисників.

Отримані дані зрадниця пересилала на інтернет-ресурс Кастюкевича у вигляді текстової інформації з прив’язкою до місцевості. У подальшому результати її "роботи" потрапляли до штабу Південного військового округу ЗС РФ для підготовки обстрілів Херсона.

Встановлено, що влітку цього року інформаторка окупантів скоригувала російський удар по місту із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

"Затримали фігурантку на спробі передачі нових розвідданих депутату країни-агресора. Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь РФ", - розповіли в СБУ.

Наразі жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) ККУ. Вона зараз перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...