У хід піде "Армата": Військовй експерт розповів про величезні втрати танків в армії РФ

У хід піде "Армата": експерт розповів про величезні втрати танків в армії РФ

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на війні в Україні. Зокрема, втрати танків армії РФ у березні 2023 року склали 221 одиницю, що відповідає рівню листопада 2022 року, передають Патріоти України.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко нагадав, що 23 березня заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія в 2023 році виробить 1500 танків, або 125 танків на місяць. Вже 25 березня заявив, що Росія виготовить 1600 нових танків за 3 роки, що дорівнює 44 одиницям на місяць.

"До 24 лютого 2022 року російський ВПК передавав російській армії на рік від 160 до 300 не нових, а модернізованих старих танків. Тобто, від 13 до 25 на місяць. Знову таки, не нових, а саме старих, знятих зі зберігання або вже стоять в строю, модернізованих. Але не в цьому суть. Суть у тому, що ЗСУ за час повномасштабного вторгнення на місяць знищували щонайменше 116 російських танків (це був грудень 2022 року). Своєю чергою, з урахуванням темпів знищення танків останні 5 місяців, середній щомісячний показник становить 180 одиниць", – підрахував Коваленко.

За його словами, з активізацією бойових дій, цей показник збільшиться. Він додав, що середній показник втрати танків російськими окупаційними військами за рік війни становить 280 одиниць.

"Тобто, ні гіпертрофовано оптимістичний, ні маніпулятивно розмитий прогноз від Медведєва і Путіна не вирішують проблему втрат навіть на рівні фантазій. В цей час російський ВПК не виробляє, а відновлює той запас танків, які можливо відновити, на які потрібні мінімальні витрати часу з приведення їх в боєздатний стан. А коли вони закінчаться? Ах, так... Тоді в хід піде Т-14 "Армата"!" – резюмував експерт.

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...