У Кремлі формується кругова розстрільна команда, всі наводять один на одного зброю, - професор

Коли в березні 1953 року в підмосковній садибі демонічного деспота Йосипа Сталіна стався важкий інсульт, четверо його найближчих спільників поспішили на місце події. Ніхто з них не хотів бачити Сталіна живим. Але при цьому всі боялися того, що може трапитися, якщо він помре, передають Патріоти України.

Зрештою заговорив охоронець Лаврентій Берія: "Чому ви в такій паніці? Хіба ви не бачите, товариш Сталін міцно спить. Не турбуйте його!". Лікаря не викликали годинами. Сталін продовжував "тонути" і через кілька днів помер.

З аналогічною нерішучістю виглядає сьогодні найближче оточення глави РФ Володимира Путіна. Його режим вперше з моменту його приходу до влади в 2000 році виглядає під серйозною загрозою, вважає почесний професор Школи слов'янських і східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона і автор книги" Нам потрібно поговорити про Путіна " Марк Галеотті, пише Daily Mail.

За його словами, війна в Україні перетворилася на катастрофу і всі шукають винних. Будь-хто може бути оголошений Палієм війни або зрадником, або навіть тим і іншим одночасно. Крім того, вируюча атмосфера недовіри нагнітається спецслужбами як в Україні, так і на Заході.

Кампанії контррозвідки націлені, зокрема, на ФСБ, де старші офіцери підтримують війну не з патріотичної манії і не тому, що поділяють культ особистості Путіна з оголеним торсом. Ними рухає жадібність, і їх метою є особиста влада. Вони хочуть заробити багато грошей і витратити їх на покупку нерухомості в Лондоні і Середземномор'ї або на відправку своїх дітей в західні школи.

В даний час санкції роблять це дуже складним. В результаті вони занепокоїлися - ніхто в ФСБ не хоче, щоб Росія стала європейським еквівалентом Північної Кореї.

Однак професор поки не вірить, що назріває переворот ФСБ. За його словами, росіяни знають свою власну історію і розуміють, що зміна режиму відбувається тільки тоді, коли таємна поліція, військові і політики діють спільно, як це було в 1991 році, коли був повалений президент Михайло Горбачов.

Але Путін прибирає ключові фігури на всіх трьох полюсах влади. Першим стукіт у двері почув начальник управління зовнішньої розвідки ФСБ генерал-полковник Сергій бесіда, заарештований два тижні тому разом зі своїм заступником Анатолієм Болюхом за підозрою в розкраданні грошей з підкупної каси.

Професор припускає, що його справжній злочин міг полягати в тому, щоб спонукати Путіна повірити в те, що українці жадають зміни режиму і російських окупантів вітатимуть.

Наступним під удар потрапив Роман Гаврилов, заступник начальника Національної гвардії, якого звинувачують у витоку секретної інформації на Захід і "розбазарюванні пального".

Правда в тому, що Путін в люті, тому що багато молодих солдатів Росгвардіі, воєнізованого формування, роль якого в мирний час полягала в придушенні протестів в російських містах, самі протестують. В Україні вважають, що до них ставляться як до гарматного м'яса.

Не обійшли стороною і політиків: двоє найближчих соратників Путіна поповнили список зниклих безвісти. Міністр оборони Сергій Шойгу більше 12 днів не з'являвся на публіці через чутки про проблеми з серцем.

Багато хто підозрює, що це дипломатичний прийом, і що правда полягає в тому, що Шойгу піддався нестримної путінської параної після того, як його 31-річна молодша дочка Ксенія розмістила в соціальних мережах фотографію, на якій вона позує з дитиною в синьо-жовтих тонах українського прапора.

Крім того, є Анатолій Чубайс, широко відомий як людина, що розгледів талант Путіна в 1990-х роках і почав його політичну кар'єру. Нещодавно він розлютив свого протеже, подавши у відставку на знак протесту проти війни і втік до Туреччини.

"Ніколи після розпаду Радянського Союзу в Кремлі не було таких палких чуток і контрслухів. Формується кругова розстрільна команда, всі направляють один на одного зброю", - стверджує британець.

Також, за його словами, коли призовники почнуть повертатися з Українського фронту, привозячи з собою "страшилки" війни, політична температура тільки підвищиться.

"Зараз більшість простих людей в Росії вірять версії державного телебачення про те, що йде успішна військова операція з повалення неонацистів в Києві і запобігання етнічних чисток або навіть ядерного геноциду проти росіян в Україні. Коли ця брехня буде викрита, люди можуть почати повставати проти людини нагорі. Від того, як на це відреагують його поплічники, залежить доля Путіна", - підсумував Галеотті.

У Путіна мінус друг: Смерть Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану, - ISW

вівторок, 21 травень 2024, 8:30

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера, пише ISW. За даними інституту, Раїсі вважали одним із головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану. Хаменеї пр...

Плакати за архітектором проросійського курсу довго не збираються: В Ірані затвердили дату позачергових президентських виборів

вівторок, 21 травень 2024, 8:15

У зв'язку із загибеллю президента Ірану Ібрагіма Раїсі, буде проведено достроковы вибори президента країни. Про це у вывторок, 21 травня, повідомляє IRNA. . Росію не запросили на похорон Раїсі - Кремль. "Вивчивши терміни виборчого процесу, очільники г...