У Києві біля посольства Румунії вибухнула російська ракета, також постраждав візовий відділ консульства Німеччини

У понеділок, 10 жовтня, під час ракетного обстрілу Росією Києва, одна з ворожих ракет вибухнула за 850 метрів від посольства Румунії. Про це повідомив очільник МЗС Румунії Богдан Ауреску, передають Патріоти України.

"Радий, що персонал посольства Румунії у безпеці попри те, що один удар був завданий лише за 850 метрів від його будівлі", – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Румунії також рішуче засудив ракетні удари РФ по цивільних об’єктах у центрі Києва та інших українських містах, нагадавши, що це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і призвело до людських жертв.

Також стало відомо, що внаслідок атаки росіян постраждав візовий відділ консульства Німеччини. "Може ви хочете відправити пару танків "Леопард" і перевірити ситуацію на місці?", - написав колишній голова Фонду Бьолля у Києві Сергій Сумленний, звернувшись у Мережі до канцлера Олафа Шольца та міністерки закордонних справ Анналені Бербок.

Нагадаємо, Росія 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по Києву та низці міст України. Внаслідок атак зафіксовані людські жертви. Є також інформація про руйнування об'єктів критичної інфраструктури у містах.

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...

Наприкінці червня Україна отримає партію танків Leopard – очільниця міноборони Іспанії

понеділок, 20 травень 2024, 20:52

Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Leopard і боєприпаси. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo. Вона також уточнила, що постачан...