У Києві за держзраду судитимуть експосадовця Банкової та РНБО

Служба безпеки України завершила досудове розслідування стосовно колишнього посадовця Адміністрації президента та Апарату Ради національної безпеки і оборони, підозрюваного у держзраді, зазначають Патріоти України.

"За матеріалами контррозвідки СБУ завершено досудове розслідування стосовно колишнього посадовця Адміністрації президента України та Апарату Ради національної безпеки і оборони. Зловмисник обвинувачується у державній зраді.

Встановлено, що він передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про вищі органи влади", - йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі колишньому чиновнику вручили обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

В червні 2021 року СБУ повідомила, що її контррозвідка викрила колишнього посадовця Адміністрації президента та РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою.

  • Оперативники встановили, що посадовець категорії "Б", працюючи в АП, у 2014 році збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.
  • Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведення аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.
  • 1 червня 2021 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За даними джерела УП, підозрюваний співпрацював зі слідством.
  • Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

    субота, 27 квітень 2024, 16:29

    Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

    Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

    субота, 27 квітень 2024, 16:00

    Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...