У Лукашенка особлива мета: В ISW пояснили, як Білорусь може використати найманців ПВК "Вагнер"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив намір створити білоруську "контрактну армію" та використати для цього групу "Вагнера". Так, 1 серпня білоруський диктатор заявив, що прагне зберегти найманців в Збройних силах Білорусі. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, Лукашенко заявив, що планує використати досвідчених бійців "Вагнера" для "більш активного створення контрактної армії", передають Патріоти України.

Він не уточнив деталі стосовно організаційної структури, запланованої чисельності та термінів формування "контрактної армії", але зазначив, що зараз в групі "Вагнера" є понад 30 тисяч бійців.

Наразі Білорусь не має своєї "контрактної армії" чи структури, подібної до неї. Військові сили країни не мають відділень вищого рівня, ніж бригадний. Основними бойовими одиницями Білорусі є шість окремих бригад: три механізовані, дві повітряно-десантні та одна спецназ. Ці бригади переважно складаються з військовослужбовців, що проходять 18-місячний строк військової служби, а також деяких військовослужбовців, які склали контракт на службу.

Створення "контрактної армії", ймовірно, потребуватиме створення нових формувань або значної реорганізації чинних бригад Білорусі, а також капітального перегляду білоруської підготовки, з метою створення сил із професійних солдатів. Як зазначає ISW, міністр оборони Білорусі Андрій Равков у 2016 році заявляв, що Білорусь не має наміру змінювати традиційну штатну та кадрову систему на повністю контрактну армію.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...