У Малі в засідці повстанців загинув ватажок "вагнерівців", який керував штурмом Соледара та Бахмута. Аналітики підозрюють участь "українського Моссаду"

У Малі загинув командир "Вагнера" Антон Єлізаров (Лотос), який раніше очолював наступи на Соледар та Бахмут під час російського вторгнення в Україну.

Як повідомляли Патріоти України, колона урядових військ Малі та найманці «Вагнер» потрапили в засідку місцевих повстанців.

За попередніми даними у бою загинули від 17 до 50 бійців урядових військ Малі та «вагнерівців». Серед загиблих, за попередніми даними, адміністратор каналу GREY ZONE, 31-річний Микита Федянін із Липецької області.

Російські найманці перебувають у Малі з 2021 року: у 2020 році військові знову захопили владу, а через рік хунта запросила ПВК "Вагнер" для забезпечення безпеки.

Аналітики заговорили про можливу дочетність українців, американців і французів до організації удару повстанців по військам проросійської хунти Малі, кістяк котрої складають найманці ЧВК "Вагнер". Про можливий український слід може свідчити і той факт, що повстанці заявили про готовність передати полонених російських карателів нашій державі.

Жест солідарності: Малійські повстанці заявили, що готові передати Україні взятих у полон вагнерівців

неділя, 28 липень 2024, 21:22

Представники малійського повстанського руху "Постійна стратегічна платформа миру, безпеки та розвитку" або CSP-PSD, які взяли в полон кількох бойовиків російської ПВК "Вагнер", запропонували передати їх українській стороні, передають Патріоти України. ...

Всім вже "залив сала за шкіру": МЗС Польщі після крайньої заяви Орбана запропонувало Угорщині вийти з ЄС і НАТО, де її начебто "так не люблять"

неділя, 28 липень 2024, 19:00

Заступник голови МЗС Польщі підкреслив, що, на відміну від Орбана, його країна після повномасштабного вторгнення в Україну не веде бізнесу з Росією, "тому що це була атака як на Польщу, так і на США, на Європейський Союз і на НАТО". . Бартошевський пі...