У Москві буде істерика: Німеччина вироблятиме боєприпаси для Gepard в Україну замість Швейцарії

Концерн Rheinmetall хоче укласти з урядом Німеччини контракт на мільярди євро, щоб вже у липні поставити в Україну перші 35-мм снаряди для зенітних установок Gepard, передають Патріоти України.

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, пише Reuters. Зазначається, що німецький концерн запустив виробничу лінію після того, як Швейцарія відмовилася дозволити експорт 35 мм боєприпасів для Gepard в Україну.

"Уряд замовив 300 тисяч снарядів... Цього року ми обов'язково поставимо від 40 тисяч до 60 тисяч снарядів", - сказав Паппергер.

Як відомо, Rheinmetall є одним з найбільших у світі виробників артилерійських гармат і танкових снарядів. Очікується, що вартість контракту між концерном та німецькою владою становитиме кілька мільярдів євро і про нього оголосять у найближчі шість тижнів.

"Це безперечно буде наш найкращий рік з точки зору прийому замовлень", - сказав Паппергер, додавши, що очікує також угоди з постачання транспортних засобів, боєприпасів, електроніки та радіолокаційних систем.

Крім того, гендиректор Rheinmetall підтвердив план компанії збільшити виробництво до 600 тисяч снарядів у 2024 році з 450 тисяч.

"Ми виробляємо артилерійські снаряди майже на повну потужність, тому що попит є, міжнародний попит дуже високий. Ми розраховуємо вийти на повну потужність наступного року" , - додав він.

За словами Паппергера, концерн готовий до можливого переходу країн-членів НАТО до загальних стандартів у виробництві артилерійських та інших снарядів, якщо про це домовляться міністри. Це значно б полегшило потік постачання боєприпасів та знизить ціни.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...