У Москві заговорили про готовність Туреччини визнати Крим російським

Росіяни не упускають жодної нагоди, щоб попросити у закордонних партнерів визнати результати своєї агресії. Часто-густо бажане видаючи за дійсне

Ісмаїл Сафі

Туреччина цілком може визнати анексований Російською Федерацією в України Крим російським. До таких висновків дійшли в російському виданні "Ленте.ру" через інтерв'ю, котре цьому виданню дав радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з безпеки і зовнішньої політики Ісмаїла Сафі, зазначають Патріоти України.

Журналіст російського видання наголосив, що Анкара не визнала півострів російським, але водночас турецькі делегати бували там і говорили про плани співпраці. Тому він поцікавився в Сафі, чи можлива зміна позиції Туреччини з питання визнання після закріплення в Конституції РФ поправки, яка не допускає дій, спрямованих на відчуження території.

Радник Ердогана відповів, що тема поправок до Конституції – це суто питання суверенітету прав Росії, яке Туреччина поважає і бажає, щоб такий вибір "приніс мир і спокій усьому російському народу".

"У Криму ж живуть кримські татари, з якими турецький народ має давні історичні зв'язки. Ми, Туреччина, хочемо миру й процвітання братнього татарського народу. Ми співпрацюватимемо з тією країною, яка йому це запропонує", – заявив Сафі.

За його словами, турки також цінують "добру волю і старанність Росії в цьому питанні", тому позитивно ставляться до візиту турецької делегації на півострів.

"Крим – дуже красиве місце. Я був там декілька разів і бачив, як красиво відреставрований Бахчисарай, а кримські татари вільно говорять своєю рідною мовою. Буду дуже радий повернутися за першої ж можливості в цей прекрасний край", – зізнався радник Ердогана.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...