У НАТО назвали падіння уламків дронів у Румунії... "випадковими інцидентами", які можуть повторитися

У НАТО заявили, що вважають падіння уламків російських дронів на території Румунії випадковими інцидентами, а не спрямованими нападами. Альянс не бачить загроз атак з боку країни-агресорки Росії. Про це заявив заступник генсека альянсу Мірча Джоане, передають Патріоти України.

За словами Джоане, події на кордоні з Румунією "слід класифікувати як інциденти, а не як спрямовані напади". "У нас немає навмисного нападу на союзника по НАТО. Інциденти можуть траплятися, траплялися раніше і можуть повторитися в майбутньому", - наголосив представник Альянсу. .

Мірча Джоане каже, що НАТО вживає заходів для захисту території союзників. Зокрема, і Румунії. "Моє повідомлення те саме з Кишинева, Бухареста, Брюсселя та Вашингтона: довіряйте НАТО! Ми виконуємо свій обов’язок", - заявив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...