"У них немає ніяких шансів": Путін назвав Медведчука "українським націоналістом"


Медведчук Путін

Президент Росії Володимир Путін назвав підозрюваного у державній зраді нардепа від ОПЗЖ, свого кума Віктора Медведчука "українським націоналістом". Про це він сказав під час прямої лінії, передають Патріоти України.

"Ось Віктора Медведчука, який насправді, на мою думку, є українським націоналістом, взяли і закрили його перед виборчою кампанією вдома, браслет наділи", - сказав він. За словами Путіна, в Україні "Немає ніяких шансів" у сил, які хочуть "нормальних відносин з Росією". "У них немає ніяких шансів. Пригнічують в зародку: когось садять в тюрму, когось - під домашній арешт, когось вбивають на вулицях", - сказав він.

11 травня СБУ провела обшуки у двох будинках Віктора Медведчука в Києві і в його кабінеті в офісі ОПЗЖ. Пізніше генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що підписала підозру Медведчуку і його однопартійцю Тарасу Козаку — їм інкримінують державну зраду і замах на розкрадання національних ресурсів на окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У пресслужбі СБУ заявили, що ні Медведчука, ні Козака не було за місцем проживання, тому повідомлення про підозру направили за їхнім останнім відомим місцем проживання і до Верховної Ради. За словами голови СБУ Івана Баканова, Тарас Козак зараз, ймовірно, в Росії і не збирається повертатись до України. Медведчук каже, що той лікується в Білорусі. 20 травня Офісі генпрокурора заявили, що Тараса Козака оголошено в розшук, суд дозволив його затримати.

13 травня Печерський суд Києва відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня включно. Сторона обвинувачення просила відправити політика під варту з альтернативою застави в розмірі 300 млн грн. Політик вважає підозру і обшуки «політичними репресіями».

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...