"У них всі пов'язані з сексуальними збоченнями": Лариса Ніцой пояснила телеведучим та гостям проросійського ТБ світоглядну різницю між українцями і росіянами на прикладі лайок (відео)

Лариса Ніцой на прикладі лайок показала відмінності у світоглядних установках українців і росіян. Педагог і громадський діяч також зазначила, що чимало лайливих слів, характерних для наших північних сусідів, перейшли й до нашого лексикону в період колонізаторства. Про це письменниця розповіла на ток-шоу в ефірі телеканалу "Наш".

"Річ у тому, що нам нав'язали таку тезу, що мова - це засіб спілкування. І довгий час нав'язували цю тему наші колонізатори-московити. Насправді мова для людей набагато більше, ніж засіб спілкування. У людей мова носить ще й світоглядну функцію, державотворчу функцію. А ми за своїм світоглядом, як українська нація, маємо інший світогляд, ніж світогляд Московії та московитів", - зауважила письменниця.

Пояснити, в чому він полягає, Ніцой вирішила на прикладі лайок, щоб "не дуже йти у якісь високі матерії та наукові, мовознавчі теми".

"Якщо ми візьмемо наші українські лайливі слова, то вся лайка пов'язана, по-перше, з прирівнюванням людини з твариною, щоб показати людині, що ти не людина. І це було страшенно образливо. Наприклад, якщо князь в княжу добу сказав комусь: "ти пес смердячий" - це страшне... це така була образа!

Чи, наприклад, ще у нас лайливі слова пов'язані з відходами нашого людського організму, з каловими масами", - розповіла письменниця.

Також Ніцой заявила, що лайливі слова росіян "всі пов'язані з сексуальними збоченнями".

"Це різні світоглядні установки!" - наголосила вона.


"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...