​У окупантів справи геть погані: РФ проводить операцію з примусу України відновити водопостачання Криму ​

Рекордна спека у степовому Криму пришвидшує незворотні процеси перетворенні регіону у пустелю з містами-привидами. Адже на відміну від стародавніх часів у зоні екологічної катастрофи проживають сотні тисяч людей, котрі викачують залишки вологи зі спраглого степу, зазначають Патріоти України. Спорожнілі від прісної води ґрунти вбирають рідину моря, перетворюючи землю на мертві солончаки.

З огляду на все це російська сторона з новою силою розпочала лобіювати відновлення водопостачання окупованого півострова Крим Північно-Кримським каналом, повідомляє група "Інформаційний спротив" ("ІС").

"Спецоперація російських спецслужб з примусу України до миру на своїх умовах у частині, що стосується розблокування роботи каналу, все-таки має місце... Якщо в окупованому Армянську дозволили пікет за відновлення водопостачання анексованого півострова Північно-Кримським каналом – значить, зовсім усе непросто... Вирішення питання в будь-яку сторону призведе до значних наслідків", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті групи в середу.

При цьому в "ІС" посилаються на заяви глави окупаційного "Держкомітету з водного господарства та меліорації" Криму Ігоря Вайля, за словами якого станом на 2019 рік проблему забезпечення Криму питною водою вирішено, а її стабільне подання гарантується за будь-якого обсягу туристичного навантаження на півострів.

"Води в Криму, в принципі, достатньо, але тільки питної і для господарських потреб, та й то за умови її грамотного транспортування й очищення. На території Кримського півострова налічується 1657 водотоків: річок, струмків, близько 300 озер, а єдиною серйозною проблемою є те, що вони розташовані нерівномірно - найменша їх кількість на півночі та сході півострова", - йдеться в повідомленні.

В "ІС" зазначають, що для забезпечення життєдіяльності жителів Криму води вистачає. "Офіційна статистика за 2013 рік свідчить, що на потреби житлово-комунального сектора з Кримського каналу було витрачено 125,3 млн м³ (16,4% від обсягу дніпровської води, поставленої в Крим), при втратах при її транспортуванні в 695,3 млн м³. Основна проблема в іншому: промисловість і сільське господарство", - наголошується в повідомленні.

При цьому в "ІС" наголошують, що налагодження господарсько-економічних зв'язків між підконтрольною уряду України територією і окупованим Кримом у будь-якій формі є пріоритетним завданням для РФ, оскільки буде визнанням анексії Криму з боку України та шляхом до визнання цього факту світовою спільнотою.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...