У п'ятої колони істерика: Регіональний статус російської мови в Одеській області скасовано

Суд скасував регіональний статус російської мови в Одеській області

Регіональний статус російської мови в Одеській області було скасовано. Таке рішення вчора, 3 грудня, ухвалив Одеський окружний адміністративний суд, повідомляють Патріоти України з посиланням на повідомляє прес-служба суду.

Суд встановив, що у 2012 році Одеська обласна рада ухвалила рішення про регіональний статус російської мови, посилаючись на закон "Про засади державної мовної політики", який у лютому 2018 року був визнаний неконституційним.

Виходячи з цього суд вирішив задовольнити позов першого заступника прокурора Одеської області та визнав протиправним та нечинним рішення Одеської обласної ради.

Нагадаємо, мовний омбудсмен Тарас Кремінь вимагав від місцевих рад скасувати регіональний статус російської мови після місцевих виборів в Україні. Він також просив прокуратуру скасувати цей статус через суди.

Крім того, омбудсмен Кремінь нагадував, що з січня 2021 року вся сфера обслуговування має перейти виключно на українську мову. Вимога поширюється на всі форми власності.



"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...