"У планах Путіна та його найближчого оточення - знищення державності не тільки України": Портников розповів, хто може стати наступною жертвою агресії

"Виконувач обов'язків командувача Центрального військового округу збройних сил Російської Федерації генерал Рустам Міннєкаєв на зібранні представників оборонної промисловості у Свердловській області озвучив плани так званого другого етапу агресивної війни Володимира Путіна проти України. Дійсно, є досить цікавим те, що це робить нікому не відомий військовий. Однак ці плани, які він озвучує, вони є добре відомими, можна сказати, навіть не від початку нападу Путіна, а з 90-х років минулого сторіччя – коли агресивні плани РФ щодо відновлення колишнього СРСР стали очевидними кожному незалежному спостерігачеві", - - ділиться міркуваннями оглядач Віталій Портников у своєму відеоблозі, передають Патріоти України, та продовжує:

Це означає досить просту річ: у планах Путіна та його найближчого оточення – не тільки знищення державності України. Це ще і знищення державності сусідньої Молдови. Адже ми знаємо, що у цій країні достатньо великим є запас міцності проросійських сил, які не залишають своїх спроб знищити саме будівництво державності Молдови, її європейські прагнення.

Кого Москва хоче "зшити" війною

І от можна собі уявити – що, коли РФ окупує український схід та український південь і приєднає ці території до Росії? А ми маємо розуміти, що зараз йдеться не про якісь там псевдореспубліки, а про те, що вони одна за іншою будуть проголошувати "референдуми" про приєднання до РФ.

Путін буде ці їхні заявки схвалювати, тому що побоюватиметься, що рано чи пізно ці псевдоутворення просто впадуть, і тому що вони не потрібні місцевому населенню. Адже українська армія посилюватиметься і звільнятиме свої території від загарбника. А так – це типу території самої РФ, там можна і ядерною бомбою жахнути, якщо почнеться їхнє звільнення.

Але ясно, що в такій ситуації до Росії приєднається й Придністров'я. Адже це самопроголошена "республіка", яка з'явилася на політичних картах ще наприкінці 80-х – початку 90-х років і яку Борис Єльцин отримав у спадщину від Михайла Горбачова й не тільки не допоміг Молдові відновити свою територіальну цілісність, а допоміг конфлікту поширюватися.

Так, це дійсно анклав нестабільності, який погрожує всьому цивілізованому світу. Але все ж таки у Росії не так просто тепер за допомогою Калінінградської області діяти проти сусідніх держав. Навпаки – потрібно увесь час думати про те, як існуватиме цей анклав зі зброєю, яка погрожує сусідам, і що сусіди можуть зробити, якщо мешканці анклаву та його збройні сили занадто вже розперезаються.

Кремль вирішив "скоротити" чужі кордони

А от якщо кордону між Придністров'ям і РФ не буде? Так може мислити Путін. Якщо Придністров'я буде мати кордон з Бессарабською областю РФ чи з Одеською областю РФ (хай там навіть будуть зруйновані міста і вигнане населення)? Ну, очевидно, що робити з таким регіоном – приєднувати його до РФ, до Одеської області РФ. Це буде наступний етап окупації.

І очевидно, що про суверенітет республіки Молдова ніхто в цій ситуації думати не буде. Ба більше, цей суверенітет не залишать гарантованим навіть після приєднання Придністров'я до Росії.

Проросійські сили у Молдові будуть відчувати себе занадто сильними, занадто впевненими, щоб не просто прийди до влади демократичним шляхом чи шляхом окупації території Республіки Молдова російськими військами, але й попросити про приєднання Молдови до Росії. Не знаю вже, як – в якості чергової області чи в якості автономії.

Це вирішать не у Кишиневі – це вирішать, як ми розуміємо, у Москві. Так, це такі амбітні плани у російського політичного керівництва. Це те, про що я казав неодноразово: не йдеться про окупацію якоїсь однієї держави".

"Ми бачимо найслабшу Україну": У The Hill заявили про божевільні штурми окупантів на фронті

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:50

Наступ росіян на півночі Харківській області створив одну з найзначніших проблем з початку війни для українських військ, які відчувають брак боєприпасів і виснажені через бої на величезній лінії фронту. Як пише The Hill, хоча окупанти не мають сил, щоб...

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...