У Польщі запрацював центр обслуговування Leopard - перші танки вже ремонтуються

У Сілезькому воєводстві Польщі розпочав свою роботу сервісний центр із ремонту українських Leopard німецького виробництва. Перші два танки, пошкоджені під час бойових дій в Україні, вже прибули на завод Bumar-Łabędy в Гливиці. Про це 22 липня заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак, передають Патріоти України.

На своїй сторінці у Twitter він поділився фотографією одного з доставлених до країни Leopard. "Центр капітального ремонту в Гливиці запущено! Перші два "Леопарди" вже прибули з України на завод Bumar", – написав голова оборонного відомства Польщі. Відомо, що Bumar-Łabędy раніше модернізувала польські Leopard 2A4 до стандарту 2PL для армії своєї країни. Завдяки цьому підприємство отримало необхідні в цій галузі знання, технічні засоби й досвід.

Раніше повідомлялося, що на цьому заводі в рамках співпраці з "Укроборонпромом" хочуть запустити центр із ремонту танків Т-64. Сторони також розглядали перспективу обслуговування танків Т-72 та PT-91 Twardy, переданих Польщею Силам оборони України, та танків Leopard 2, наданих ЗСУ міжнародною коаліцією.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...