"У приватних розмовах кажуть - катастрофа": У Росії готуються ло "пекельних" санкцій, які може ввести Захід

В уряді Росії провели серію нарад щодо готовності окремих секторів російської економіки до санкцій, які будуть введені в разі нападу на Україну. Про це повідомляє The Bell з посиланням на джерела, близькі до уряду, передають Патріоти України.

Наради проводив перший віцепрем’єр РФ за підсумками стрес-тестів («навчань») російських компаній і системно значущих банків (до списку входить 13 російських фінустанов). Обговорювалося можливе відключення Росії від системи SWIFT, а також заборона на постачання програмного та іншого високотехнологічного обладнання.

Свої доповіді озвучили представники реального і фінансового сектора економіки, а також інфраструктурних компаній, зокрема «Пошти Росії», «Аерофлоту» і «РЖД». Раніше російські ЗМІ писали, що подібні «навчання» з відключення IT-інфраструктури від підтримки Microsoft, Nvidia, VMware, SAP та інших компаній проводилися в банку «Сбєр».

“Звітують всі бадьоро, але в приватних розмовах кажуть — катастрофа», – сказав один зі співрозмовників видання. Інше джерело пояснило, що при введенні санкцій на конвертацію рубля в долар, євро або британський фунт у банків Росії точно буде проблема з рефінансуванням зовнішнього боргу.

Щодо інфраструктури, то тут РФ покладається на китайських підрядників. «На Huawei конкретно ніхто не наполягає, але це рекомендація, яку варто враховувати в поточних умовах», – додало джерело з великого державного банку.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...