У Путіна розмріялися: Окупанти хочуть захопити більше території України перед анексією, - ISW

Підтримуване Росією "керівництво" продовжує оголошувати терміни захоплення нових українських територій, підтримуючи підготовку до референдуму про приєднання окупованих територій до РФ. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Йдеться про заяву "першого заступника Голови Мінінформації ДНР" про те, що до кінця серпня "ДНР" розраховує повністю захопити Донецьку область.

"Російське маріонеткове і окупаційне керівництво, ймовірно, наполягає на встановленні термінів для військових цілей, щоб підтримати умови прискореної анексії, хоча російські війська навряд чи окупують значну додаткову територію в Україні до початку зазначеного терміну анексії", - говорять аналітики.

У звіті Інституту йдеться, що російські війська зайняли крайні позиції на північний схід від Бахмута і продовжують бойові дії на схід і південь від міста.

Вони провели обмежену атаку на північний захід від Ізюма, ймовірно, щоб убезпечити тили на лінії Ізюм - Слов'янськ. Також російські сили провели обмежені атаки на північний захід від Донецька, недалеко від кордону із Запорізькою областю.

На півдні війська РФ зосередилися на обороні зайнятих рубежів і провели обмежений наземний штурм на північному заході Херсонської області. Тим часом ЗСУ продовжували завдавати ударів по російських вузлах тилового забезпечення.

За даними ISW, Кремль продовжує формувати регіональні добровольчі батальйони для розгортання в Україні. А в українській розвідці розкривають плани Кремля щодо анексії окупованих територій за допомогою фальсифікованих референдумів.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...