У Путіна великі проблеми: У Росії недостатньо сил у Херсоні, щоб контролювати регіон, - CNN

Чиновники у США схиляються до думки, що Росія не має достатньо сил для контролю окупованої її військами території Херсонської області, передають Патріоти України.

Зокрема, американські посадовці звертають увагу на низку інцидентів, пов’язаних із замахами на життя колаборантів, що трапилися останніми тижнями. Розвідка США називає це доказом "зростання партизанської діяльності на півдні України". Про це пише CNN із посиланням на джерела.

Опитані телеканалом чиновники вважають, що відволікання частини російських військ із Херсонського на Донбаський напрямок створило для українських партизанів вікно можливостей для нападів на колаборантів, а для ЗСУ – час для контрнаступу. Видання відзначає, що цей регіон має вирішальне значення для контролю Росії над узбережжям Чорного моря та доступу до Криму.

"Незрозуміло, скільки російських військ у Херсоні чи поблизу нього, але окупація проти вороже налаштованого місцевого населення вимагає набагато більше солдатів, ніж мирна окупація території", – зазначається у статті. Однією з причин невдач окупантів джерела у США називають те, що загарбники віддали пріоритет військової кампанії на шкоду налагодженню цивільного життя на захоплених територіях.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...