У Путіна з'явиться на порядок більше "Шахедів": Іран будує завод БПЛА в Татарстані, - розвідка США

Уламки іранського дрона

За даними американського розвідвідомства, новий завод покликаний забезпечити Росію запасом БПЛА, який буде "на порядок вищим", як порівняти з тим, що поставляють з Ірану на сьогодні.

В американській розвідспільноті попередили, що Росія за підтримки Ірану будує на своїй території завод із виробництва безпілотників, що може суттєво вплинути на війну в Україні. Про це повідомляє CNN.

Аналітики Розвідувального управління Міністерства оборони США прогнозують, що завод із виробництва безпілотників, який будується в особливій економічній зоні промислово-виробничого типу в Єлабузькому районі Татарстану, покликаний забезпечити Росію запасом БПЛА, який буде "на порядок вищим", якщо порівняти з тим, що постачають з Ірану на сьогодні.

Уламки іранського дрона

Ймовірно, до початку наступного року всі роботи завершать, а нові безпілотники можуть мати значний вплив на розклад сил в Україні. У квітні 2023 року США опублікували супутниковий знімок можливого розташування заводу БПЛА в Татарстані.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...