У Раді призначили нового міністра енергетики України: Що про нього відомо

У Верховній Раді 29 квітня призначили нового міністра енергетики України. Ним став уже колишній віцепрезидент "Енергоатому" Герман Галущенко. Відповідне рішення ухвалено 305 голосами, більшість з яких від "Слуги народу". У парламенті Галущенко представив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Він попросив підтримати пропозицію і призначити нового члена Кабміну. Сам Галущенко заявив: "Не хотів з цього починати, але повинен відповісти,"Енергоатом" другий квартал поспіль прибуткова компанія. Історії про мої зв'язки з олігархом, в тому числі Деркачем (Андрієм – ексглавою "Енергоатому" – ред.), абсолютні фейки. Давайте припиняти істерію. Якщо є питання, є для цього маса можливостей".

Раніше посаду міністра енергетики тимчасово займав Юрій Вітренко. Його призначили главою "Нафтогазу", відразу після звільнення Андрія Коболєва 28 квітня. В "Слузі" пояснювали, що на фракція розглянула його кандидатуру, він відповів на всі питання.

Серед завдань нового міністра – перегляд тарифів на електроенергію. Кабмін відстрочив підвищення цін до 1 липня. За цей час Галущенко повинен розробити свій проєкт постанови, головне завдання якого – скоротити борги і забезпечити компенсацію вартості генерації струму.

Хто такий Герман Галущенко?

  • 6 травня 2020 його призначили віце-президентом "Енергоатому";
  • до 2020 року був членом політичної партії "Патріот";
  • з 2011 до 2013-го працював в Міністерстві юстиції, очолював департамент судової роботи;
  • Галущенко працював в 1997-2005 роках в Адміністрації президента Леоніда Кучми, а після – в Секретаріаті президента Віктора Ющенка.

Парламентський Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав кандидатуру Галущенко. Як стверджують в ЗМІ, Галущенко близький до помічника президента Зеленського Сергія Шефіра.

У самому "Енергоатомі" заявляли, що Галущенко – "досвідчений юрист", доцент кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. "Отримав вищу освіту в Львівському державному університеті за спеціальністю правознавство, також закінчив Українську академію зовнішньої торгівлі за спеціальністю менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, має диплом магістра міжнародного менеджменту", – йдеться в публікації компанії. Працював також працював в прокуратурі, Міністерстві закордонних справ України.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...