У РФ є ресурси для просування: Експерт оцінив, коли може зупинитися наступ ворога

Наступ російських окупаційних військ триває з жовтня минулого року. Щоб зупинити просування ворога, потрібно, щоб Захід зняв обмеження на удари далекобійною зброєю по Росії та надав достатню її кількість. Такою думкою в інтерв'ю поділився виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло. За його словами, проблема полягає в тому, що російські війська на передовій отримують усе необхідне з території РФ, до того ж у ворога більший людський ресурс, передають Патріоти України.

"Росіяни постійно посилюються, тому що в них є така можливість. Якщо ми зруйнуємо логістику, тоді можна порушити цей наступ. Україна серйозно тисне на партнерів, тому що далекобійність – одна із соломинок, за які ми намагаємося вхопитися, щоб переломити ситуацію нестандартними асиметричними кроками", – пояснив він.

Експерт наголосив, що хоча з 2022 року Україна отримала багато озброєнь, за жодним із видів ми навіть не наблизилися до паритету з ворогом:

"Зараз ми радіємо, що за снарядами, якщо все буде добре, дійдемо з противником до співвідношення 1:3 на його користь". За його словами, у РФ є ресурси для просування. Однак здійснювати великі прориви, як під час боїв за Авдіївку, на думку експерта, росіяни не зможуть.

"Найімовірніше, повзучий наступ триватиме, але великі прориви фронту навряд чи можливі. Тому що артилерії та інших вогневих засобів ураження у нас все-таки значно більше, ніж було минулої зими. І це відіграє свою роль", – констатував Дмитро Жмайло.

Росіяни зловили солдатів з КНДР, які втекли з позицій на Курщині. Їх можуть кинути на штурм — розвідка

понеділок, 21 жовтень 2024, 10:27

росіяни затримали 18 північнокорейських солдатів, які самовільно покинули свої позиції в Курській області. Їх можуть залучити до штурмових дій проти українських військових. Про це hromadske розповіли джерела у ГУР МО. Так, розвідка встановила, що близь...

"Хлопці, у вас війна за незалежність, ви там воюєте, ми - даємо зброю": Нардеп заявив, що мобілізаційний вік треба знизити

понеділок, 21 жовтень 2024, 8:05

Пониження мобілізаційного віку до 18-20 років не є чимось радикальним, адже, наприклад, бути депутатом Верховної Ради можна з 21 року. Таку думку в ефірі Radio NV висловив народний депутат Роман Костенко, передають Патріоти України. Він зазначив, що за...