У РФ набирають нове "гарматне м'ясо", найманці з Куби не врятують: Маломуж пояснив проблему окупанта

Осінній призов до російської окупаційної армії, що стартував 1 жовтня, не призведе до суттєвого посилення ворога. Так само війська РФ не посилять і найманці з-за кордону. Єдина сила, яка може частково допомогти окупанту у виконанні важких бойових завдань - залишки ПВК "Вагнер", але тут є низка нюансів. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL озвучив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"За рахунок осінньої мобілізації не може бути суттєвого зміцнення, тому що призовники – це молоді хлопці без мотивації та елементарного рівня підготовки, тим більше бойової. Якщо вони будуть спрямовані на фронт, це буде "гарматне м'ясо". Це буде шлях в один кінець" , – наголосив він.

Генерал розповів, що наразі Росія активно залучає до війни в Україні найманців з інших країн – "насамперед із країн СНД, а також країн, де РФ має свої контингенти. Це арабський Схід, особливо Сирія, частково Африка та Куба".

Проте, по-перше, їхня кількість не така вже й велика, близько 12 тисяч, по-друге, єдине, чим вони вмотивовані – це високі заробітки. Щойно такі найманці потраплять у ситуацію реальної війни із загрозою для життя, вони бігтимуть чи здаватися в полон, переконаний Маломуж.

Водночас він звернув увагу на залишки ПВК "Вагнер". "Це певне посилення. Невелике, тому що в єдиному форматі "вагнерівці" не діятимуть, їм ніхто не дозволить створити окрему структуру на 50 тисяч осіб, оскільки вони показали свою ненадійність. Тому "вагнерівці" воюватимуть розрізнено, по різних частинах і використовуватимуться. для окремих важких ділянок боїв, для проведення атак чи контратак тощо", – спрогнозував він.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...