У РФ "викотили" нові носії "Кинджалів" - МіГ-31І: Аналітики насторожили прогнозом

У Росії оголосили, що для запуску аеробалістичної ракети Х-47М2 "Кинджал" можуть тепер використовуватися вдосконалені винищувачі МиГ-31И. Аналітики вважають, що загроза виглядає більш ніж реальною, передають Патріоти України.

Зазначається, що вперше про існування такого літака рашистські ресурси заявили у серпні 2022 року.

"Головна відмінність МиГ-31И від "попередника" у модифікації МіГ-31К - якщо на другому типі літака пілоти повинні вручну вводити необхідні дані в бортову апаратуру для пуску "Кинджала", то на першому типі літака бортова апаратура начебто дозволяє "в автоматичному режимі без участі пілота" зробити пуск "Кинджала" за заданими параметрами", - йдеться у повідомленні.

За висновками експертів, якщо ця заявлена характеристика МиГ-31И дійсно відповідає дійсності, то це означає, що РФ зможе точніше бити ракетами "Кинджал" по військовій та цивільній інфраструктурі України.

Протистояння наростає: КНР вводить санкції проти ще трьох оборонних концернів США

понеділок, 20 травень 2024, 10:30

Китай на тлі інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде ввів санкції щодо ще трьох американських оборонних концернів. До списку "ненадійних підприємств" включено оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical...

Підіграє Путіну? Президент Болгарії назвав перемогу України над Росією неможливою

понеділок, 20 травень 2024, 10:28

Президент Болгарії Румен Радев назвав перемогу України над Росією "неможливою" і пов'язав війну із замахом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Президент Болгарії заявив, що продовження війни є катастрофічним для всіх сторін. "Кожен день, коли ...