У Росії почали виробляти новий підводний автомат АДС

11696 Липня, 2021У Росії представили новий підводний автомат АДС. Фото: Ростех

З повідомлення корпорації «Ростех» стало відомо, що у Росії почалося серійне виробництво спеціального автомата АДС (Автомат Двухсредный Специальный). За результатами дослідної експлуатації в зброю було внесено зміни про, які щоправда не уточнюють, зазначають Патріоти України.

Автомат АДС розробило тульське «Конструкторське бюро приладобудування». Автомат виконаний за схемою «буллпап», ударно-спусковий механізм у нього розташований у прикладі. Довжина зброї – 685 міліметрів, маса – 4,6 кілограма.

Під водою АДС веде вогонь спеціальними патронами калібру 5,45×39 мм, на суші – звичайними патронами того ж калібру. На хвилину автомат, на суші, здатний здійснити від 600 до 900 пострілів на відстані до 600 метрів. В свою чергу, під водою уразити ціль можна на дальності до 25 метрів.

У Росії представили новий підводний автомат АДС. Фото: Ростех

Серед інших особливостей автомата АДС – мінімальна загазованість після пострілу. На відміну від інших зразків зброї з компонуванням буллпап, тут гільза вилітає не в бік, а вперед під невеликим кутом. Працювати з АДС можна як з правого, так і з лівого плеча, тобто автомат однаково комфортний для правшів і лівшів.

Автомат АДС. Зображення: з відкритих джерел

В арсеналі нового автомата також є спеціальна насадка для малошумної стрільби, пострілів холостими патронами і вбудований підствольний гранатомет.

Для управління гранатометом використовується додатковий спусковий гачок, який знаходиться перед основним. При проведенні спеціальних операцій автомат АДС можна оснастити оптичними і нічними прицілами, лазерним цілевказувачем.

ТАКТИКО-ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Тип патрона:
– для стрільби на суші 5,45×39 мм
– для стрільби під водою 5,45×39 мм ПСП, ПСП-УД
Калібр 5,45 мм
Темп стрільби 600-900 пострілів/хв
Прицільна дальність:
– 600 м (на суші)
– 400 м (гранатомет)
Місткість магазину 30 патронів
Маса без прицілу 4,82 кг
Габаритні розміри 790×60×300 мм

У Росії представили новий підводний автомат АДС. Фото: Ростех

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...