У США створюють важкий ударний безпілотник великого радіусу дії: Вогнева міць вдвічі більша за знаменитий MQ-9 Reaper і в 15-ть від "Байрактару"

MQ-9 Reaper

Компанія General Atomics зазнає прототипу безпілотника з просунутою вогневою міццю, йдеться у звіті Breaking Defense, зазначають Патріоти України. Поки що компанія офіційно не прокоментувала інформацію.

Як повідомляють ЗМІ, General Atomics побудувала та запустила прототип нового безпілотника. Його вогнева міць більша, ніж у нинішніх БПЛА США. Крім того, він здатний запускати 16 ракет Hellfire (Хеллфайр). Це американська ракета класу «повітря-поверхня», з напівактивним лазерним або активним наведенням радіолокації.

Більшість дронів, що використовуються зараз, використовують такі ракети, але не 16 за раз. Це вчетверо більше вогневої потужності, яку може нести MQ-9 Reaper. Цей дрон також виробили в General Atomics. Його дальність дії – 1850 км, він використовується різними країнами по всьому світу.

Згідно з звітом, дизайн нового дрона запозичений у MQ-1C Gray Eagle. Він може нести до восьми ракет класу "повітря-повітря" Stinger. Варто врахувати, що його вантажопідйомність — 360 кг, тоді як 16 ракет Hellfire — 720 кг (кожна ракета по 45 кг). Тому подвоєння потужності, ймовірно, вплине на витривалість дрону, а також зменшить його здатність нести корисне навантаження для інших місій або порушить роботу систем охолодження для роботи датчиків.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...