У Тарнавського прокоментували повідомлення про загрозу захоплення російськими військами Запоріжжя

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається стабільною. Загрози захоплення російськими військами обласного центру наразі немає, повідомив в ефірі телемарафону речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Там справді сконцентроване значне угруповання росіян і в принципі співмірне з авдіївським, але потрібно враховувати, що Авдіївка - це вузька смуга, міська забудова, це буквально кілька кілометрів і 50 000 або ще більше росіян, які туди ломляться і фактично лізуть туди, як в пляшкове горло", - сказав Лиховій.

Із Запорізьким напрямком інша ситуація - він починається від межі з Донецькою областю і протягується до Дніпропетровської. Це інші природні умови, і російський контингент там "розмазаний" по всій лінії фронту, наголосив Лиховій.

"Якщо ділити цю концентрацію на кілометри чи десятки кілометрів, то це зовсім не має такої загрози, як дехто міг собі уявити. Немає ніякої "подвійної переваги", немає загрози Запоріжжю, як дехто міг уже інтерпретувати. Там ситуація стабільна", - запевнив речник ЗСУ.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...