У військових та цивільних цілях: Україна готується запустити на орбіту Землі групу розвідувальних супутників "Сокіл"

У найближчі п’ять років Україна має намір створити і запустити в космос супутникове розвідувальне угруповання “Сокіл”, в яке будуть входити кілька апаратів високого, середнього і близько середнього дозволу. Про це в інтерв’ю LB.ua повідомив голова Державного космічного агентства України Володимир Усов, зазначають Патріоти України.

За його словами, розвідувальна система буде працювати за допомогою дистанційного зондування Землі, при цьому вона може застосовуватися як для військових, так і цивільних цілей.

“За допомогою наших супутників у нас в космосі з’являться “очі”, і ми зможемо звідти бачити, що відбувається як на українській, так і на іншій території. І будемо розуміти, що нам потрібно для вирішення тих чи інших політичних і економічних завдань”, – сказав Усов.

Голова Держкосмосу додав, що для належного функціонування “Сокола” повинна бути запущена сервісна платформа, на якій користувачі зможуть отримати необхідну їм інформацію.

“Так, аграрій отримає один набір сервісів, банкіри – інший, а військові – третій”, – додав він.

Очікується, що Україна зможе розробити і поставити сучасну та ефективну систему протисупутникової оборони не раніше, ніж через п’ять років.

Як повідомлялося раніше, свою чергу вже не перший рік чекає на запуск на орбіту перший суто український супутник зв'язку "Січ", виробництва КБ «Південне».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...