У Зеленського готують ще одне звільнення і зміни в ОПУ

Директорат з питань національної безпеки і оборони в ОПУ буде реорганізовано під час змін структури сектора.

Іван Апаршин. Фото: ТСН.

З Офісу президента України (ОПУ) Володимира Зеленського піде керівник Директорату з питань національної безпеки і оборони Іван Апаршин. Про це повідомило обізнане джерело в адміністрації президента, передають Патріоти України.

"Апаршин - людина, близька до Богдана (Андрія Богдана, екс-керівника ОПУ, - ред.). Андрій його привів в команду, зробив своїм помічником, а потім влаштував в Директорат", - пояснив можливу причину звільнення співрозмовник.

За його словами, Директорат з питань національної безпеки і оборони в ОПУ буде реорганізовано під час змін структури сектора, що представляє силову вертикаль Банкової. "Директорат Апаршина реорганізують, з'явиться новий орган, який буде взаємодіяти з новоствореним Директоратом політики в галузі оборони при Міноборони", - уточнило джерело.

Таким чином генеральний директор Іван Апаршин втратить свою посаду. На чолі силової вертикалі буде стояти заступник глави ОПУ Роман Машовець. "У Машовця є досвід роботи з міністром Тараном з часів його служби в ГУР, думаю, вони знайдуть спільну мову", - зауважив при цьому співрозмовник.

Джерело: Апостроф

Росія знищила майже всю теплову генерацію, не виключені атаки на АЕС: Зеленський заявив про великі ризики

четвер, 18 квітень 2024, 10:22

Президент Володимир Зеленський не виключає, що росіяни можуть атакувати інфраструктуру українських АЕС, і у зв'язку з цим просить надати Україні сучасні засоби ППО. Про це глава держави заявив під час онлайн-виступу на засіданні Євроради, передають Пат...

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...