У Зеленського під балаканину про перевищення держбюджету знов не платять бійцям ЗСУ

Чи то свідомо, чи то через некомпетентність влада продовжує демотивовувати армію. І це під час війни

Заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил на кінець вересня 2021 року становить 2 мільярди 325 мільйонів гривень. Менше, ніж за місяць заборгованість зросла на 290 мільйонів гривень. Такі цифри озвучив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 1 жовтня український політик, лідер партії "Українська стратегія Гройсмана" експрем'єр Володимир Гройсман. Він зачитав відповідь Міноборони на свій запит, зазначають Патріоти України.

"Я в одній студії почув про те, що існує півтора мільярда заборгованості нашим воїнам. Півтора мільярда гривень в час війни! Я дав запит до уряду і хочу прочитати вам відповідь. Бо мені боляче це читати:

Станом на 1.09.21р. Міністерство оборони України не мало можливості профінансувати кошти на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям на загальну суму 2 мільярди 35 мільйонів.

Станом на 27.09.21р. Зазначена потреба зросла і становить 2 мільярди 325 мільйонів", – озвучив відповідь відомства Гройсман.

Тобто заборгованість всього за кілька тижнів – від 1 до 27 вересня – зросла на 290 млн грн.

"Ми з вами не заслуговуємо такої непрофесійної, безвідповідальної, некомпетентної влади, за яку кожен з вас розраховується", - додав політик.

Нагадаємо, що раніше називали іншу цифру – йшлося про 1 млрд 465,8 млн гривень. Таку суму заборгованості назвали в Офісі омбудсмена. Також, за інформацією Офісу, було припинене фінансування "бойових виплат" військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...