У Зеленського пояснили, як борються з дефіцитом пального в Україні, й дали обіцянку

На сьогодні обсяги імпорту пального в Україну відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках, ситуація з пальним щодня буде покращуватися. Такою інформацією під час брифінгу поділився заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, передають Патріоти України.

Він повідомив, що уряду доводиться з нуля відбудовувати всю інфраструктуру постачання нафтопродуктів через західні кордони. Виявилося, що порти, залізнична інфраструктура, цистерни, тяга у Східній Європі не готові до переробки такої кількості нафтопродуктів, тому що Україна фактично споживала один мільйон тонн дизелю, бензину, та скрапленого газу щомісяця.

"Офіс президента разом з урядом проводить активну роботу, для того, щоб відбудувати усі ці ланцюжки з нашими європейськими партнерами. Сьогодні обсяги імпорту вже збільшені більш ніж в п'ять разів, у порівнянні з тим, як це було ще півтора місяця тому", - зазначив він.

На сьогодні обсяги імпорту відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках, розповів заступник керівника Офісу президента, додавши, що "бензин і дизель буде, і ситуація буде кращою щодня".

"Щодня все більше і більше заправок будуть відкриватись і продавати паливо. Враховуючи те, що сьогодні вже, фактично, в країну заїжджає достатньо бензину та дизелю, щоб покривати щоденну потребу громадян", - заявив він.

Шурма також пообіцяв, що буде створено додатковий стратегічний запас пального, який неможливо буде розбомбити та зруйнувати, який забезпечить стабільність і наявність нафтопродуктів на найближчі місяці вперед.

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...