Удар по Трампу: У США оприлюднили скандальне листування про блокування військової допомоги Україні (документ)

У США були опубліковані документи щодо затримки військової допомоги Україні з ініціативи адміністрації президента Дональда Трампа, передають Патріоти України.

Документ від Адміністративно-бюджетного управління при президентові США був оприлюднений неурядовою організацією American Oversight в рамках Закону про свободу інформації.

Так, згідно з викладеними паперами, підготовка заморожування допомоги Україні з великою ймовірністю велася ще до телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня. За день до цього в Пентагон був направлений якийсь меморандум зі згадкою допомоги Україні.


При цьому, раніше вважалося, що перерахування були припинені через півтори години після скандальної розмови лідерів держав. Таким чином викладені документи спростовують можливе перевищення повноважень заради особистої вигоди президентом Трампом.

У документі фігурує ім'я заступника директора Адміністративно-бюджетного управління Майкла Даффі і ще ряду високопоставлених чиновників оборонної сфери США. Даффі вже викликали в Сенат для надання свідчень у справі про імпічмент президента.

"Готові відповісти на будь-які питання і з задоволенням їх обговоримо, якщо буде потрібно", - прокоментував викладені в мережу документи офіційний представник Управління.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...