Угорщина вийде з Євросоюзу: Saxo Bank дав шокуючий прогноз на 2020 рік

Політика, яку здійснює прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, все частіше і жорсткіше критикується із боку Євросоюзу. А він на це не звертає уваги.

У вівторок, 3 грудня, датський інвестиційний банк Saxo Bank опублікував «шокуючі прогнози» на 2020 рік. Це вже стало традицією. Аналітики банку називають свої передбачення «малоймовірними подіями, які можуть мати величезний вплив на ринки», інформують Патріоти України.

До офіційних ринкових прогнозів вони не відносяться. Проте «шокуючі прогнози» на протязі останніх декількох років викликають незмінний інтерес. На президентських виборах в США восени 2020 року Дональд Трамп програє. Перемогу здобуде кандидат від Демократичної партії. І це буде не Джо Байден. Новим президентом США вперше в історії стане жінка. Йдеться про Елізабет Уоррен. Вона дійсно вже балотується. Saxo Bank вважає, що головним її козирем стане обіцянка ввести в країні загальну безкоштовну охорону здоров'я. Але не тільки це завадить Трампу утримати владу ще на один термін.

Хілларі Клінтон програла вибори в 2016 році, тому що була представником американського політичного істеблішменту. І прості люди їй не довіряли. Вона викликала у них роздратування. Трамп отримав за рахунок цього солідну перевагу. Однак за чотири роки при владі він викликав різке неприйняття у кольорового населення Америки.

Ще один шокуючий прогноз стосується Європи. Політика, яку здійснює прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, все частіше і жорсткіше критикується із боку Євросоюзу. А він на це не звертає уваги. Обмеження, що вводяться Орбаном, стосуються вже суддів, правозахисників, науковців, засобів масової інформації. Прем'єр-міністру стане в підсумку неможливо домовлятися з Брюсселем. Проти Угорщини почнуть вводити санкції. В результаті Орбан зробить кроки, спрямовані на вихід країни зі складу ЄС. При цьому він буде робити наголос на приклад Великобританії.
Відновлювана, або «зелена» енергетика в 2020 році зіткнеться з наслідками низької рентабельності інвестицій. Видобуток сланцевої нафти і газу стане абсолютно невигідним. До того ж самі екологи доведуть її небезпеку. ОПЕК, користуючись ситуацією, скоротить видобуток нафти, що призведе до її тимчасового дефіциту. Ціна на марку Brent виросте до 90 доларів за барель. Це виявиться на руку не тільки країнам ОПЕК, але і Росії. Її нафту стануть активно скуповувати країни Азії.
Ще один поштовх російській економіці додасть зростаюча популярність електромобілів. Для їх виробництва потрібні паладій і нікель. Саме Росія є основним постачальником даних металів на світовому ринку.
Американському долару найсильнішого удару завдасть Азіатський банк інфраструктурних інвестицій. Він запустить новий резервний актив - «азіатське право запозичення» (Asian Drawing Right, ADR). Працювати він буде за принципом блокчейна. Один ADR буде дорівнювати двом доларам США. Азіатські економіки, а за ними Росія і країни ОПЕК перейдуть на розрахунки в ADR. Це помітно знизить роль долара в світовій економіці. Американська валюта за кілька місяців ослабне відносно ADR на 20%, щодо золота - на 30%.

Важкі часи чекають розробників штучного інтелекту. Інвестори стрімко втрачають інтерес до цих технологій, які вимагають багатомільярдних вкладень, але не збільшують прибуток. Продовжувати дослідження в цьому напрямку зможуть тільки найбільші корпорації на кшталт Facebook, Google і Microsoft.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...