Україна має шанс стати членом НАТО без етапу ПДЧ: Очільниця посольства США пояснила, як це можливо

План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО. Але цей механізм дозволяє державі-кандидату досягнути вимог, утім, якщо країна вже відповідає усім вимогам – то ПДЧ стає непотрібним. Про це заявила очільниця посольство США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю "Європейській правді", передають Патріоти України.

"США – лише один з 30 членів Альянсу, тому можу говорити лише про американську позицію. Ми продовжуємо підтримувати політику відкритих дверей для усіх "держав-аспірантів", включно з Україною, якщо вона прагнутиме приєднатися до Альянсу", - сказала Квін.

Що ж стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то, з її слів, План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО.

"А отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ. Однак я би не називала це скороченою процедурою. ПДЧ – це механізм, який дозволяє державі досягнути вимог. І якщо якась держава вже відповідає усім вимогам – то ПДЧ стає непотрібним. Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог", - пояснила Крістіна Квін.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...